Hopp til innhold
Nyheter

Kristine Bjørnstad blir mentor i SHE Leads

published | byline Håkon Tønnessen

På nyåret blir NoA Ignite-leder Kristine Bjørnstad en av mentorene i SHE Leads lederutviklings- og mentorprogram. Vi tok en kjapp prat for å høre hvilke tips og erfaringer Kristine ønsker å dele med andre kvinner med topplederambisjoner.

Katrine Bjørnstad ser inn i kamera

I Norge er kun 25 prosent av alle toppledergruppers medlemmer kvinner. Formålet med SHE Leads lederutviklings- og mentorprogram er å støtte kvinner som ønsker å utvikle sitt topplederpotensial, via verdifull nettverksbygging, mentorordning, faglig input og ledertrening.

NoA Ignite-leder Kristine Bjørnstad har solid erfaring som toppleder, og i 2022 skal hun være en av mentorene i SHE Leads.

Hva motiverte deg til å bli mentor i SHE Leads?
Jeg har mange år bak meg i teknologibransjen og vet at behovet for flere kvinner i ledende posisjoner er stort. Ledelse er spennende og viktig, og derfor mener jeg at langt flere kvinner burde finne veien til toppledelsen. SHE Leads er i tillegg et svært anerkjent mentorprogram, så rent personlig ser jeg frem til å delta.

Når fikk du ambisjoner om å bli toppleder?
Jeg har alltid lagt vekt på å gjøre en best mulig jobb i de rollene jeg til enhver tid har hatt, og sånn sett har jeg ikke hatt som ambisjon å bli toppleder. Men underveis har jeg hatt dyktige mentorer og ledere, og fått gode tilbakemeldinger på eget lederskap. Så da muligheten en dag bød seg, var det lett å si ja.

Hvilke tre erfaringer vil du dele med andre kvinner som ønsker seg en topplederstilling?
For det første; å lede er noe du gjør, ikke en stilling. Hvis du ønsker deg en topplederstilling, bør du ta ansvar og lede i den stillingen du befinner deg. I tillegg oppfordrer jeg til å si oftere ja enn nei. Hvis noen gir deg en mulighet, er det fordi de tror du vil klare det. Mitt siste råd er at hvis du ønsker deg helt til toppen, må du sørge for at du vet hva du ønsker å få til som leder, før du fokuserer på egen karriere.

Les mer om programmet og mentorene på SHE Leads’ egne sider.

Få flere nyheter fra oss

Meld deg på vårt nyhetsbrev