Slik gikk vi frem
NoA Ignite var ansvarlige for prosessledelse, UX-design og utvikling med støtte fra Jotuns tekniske ressurser. I tillegg bidro vi på innholdsstrategien og migrerte store mengder innhold fra gammel løsning til ny. Hele prosessen foregikk under koronapandemien, noe som gjorde at alle møter og workshoper ble holdt på Teams. Jotun er en verdensomspennende organisasjon så det var deltakere med fra blant annet Kina, England, Hellas og London, i tillegg til hovedkontoret i Sandefjord.
Samarbeidet var delt inn i to faser: forprosjekt og utvikling av de nye nettsidene. Teamet fra NoA Ignite bestod av ansatte fra både kontoret i Krakow og fra Oslo gjennom hele prosjektet.
Forprosjekt
Denne fasen av arbeidet bestod av fire arbeidsstrømmer: business design, strategi, arkitektur og veikart.
I denne perioden kartla vi den digitale brukeropplevelsen til Jotun sine profesjonelle kundegrupper. Vi gjennomførte over 60 kundeintervjuer med representanter fra hele verden, for å forstå hvordan de brukte og oppfattet Jotuns eksisterende digitale kanaler i kjøpsreisen. I tillegg så vi på teknisk arkitektur, integrasjoner mot tredjeparts applikasjoner og driftskrav, samtidig som vi utførte en «fit-gap» analyse for å komme frem til en anbefaling av fremtidig teknisk arkitektur. I strategistrømmen analyserte vi konkurrentene til Jotun, hvor digitalt moden industrien er og trendene som vil påvirke industrien fremover.
Vi oppsummerte funnene i et veikart med anbefalinger for hva som bør gjøres videre. Dette inkluderte også en utviklingsplan, estimater og prosjektstyringsmodell for en ny nettside basert på en MVP-tilnærming.
MVP-nettsider
Jotuns nye corporate og B2B nettsider ble rullet ut i slutten av februar 2022 og er en MVP-versjon (minimum viable product). Selve utviklingsfasen hadde tre arbeidsstrømmer: design, innhold, og teknisk utvikling.
Design
Designprosessen var en essensiell del av prosjektet. Vi startet med innsiktsarbeid, etterfulgt av en konseptfase. Denne delen hadde et sterkt strategisk element hvor målet var å avklare omfanget og funksjonene for endelig leveranse. Etter denne fasen flyttet vi fokus over på UX- og UI-design med prototyping og kontinuerlig analyse av forretnings- og brukerbehov. Dette la et utmerket grunnlag for arbeidet med Jotuns designsystem, og bidro til at vi kunne sette opp et sett med regler for CMS-løsingen som vil gjøre fremtidig innholdsstyring mer robust.
Designelementer fra de ulike merkevarene til Jotun ble inkludert på nettsidene, med tilpasninger for at de skulle være innenfor rammene satt av designsystemet og CMS-løsningen.
Nettstedet er under kontinuerlig utvikling, og design og analyse er fortsatt en viktig del av leveransen.
Videoen under er fra en workshop i Sandefjord, og er laget av Jotun og Splæsh.