Hopp til innhold
Nyheter

NoA Ignite vinner EM i design med Ruter

published

Sammen med Ruter henter vi hjem nok en pris for arbeidet med den nye Ruter-appen. I mars ble det DOGA-merket for design og arkitektur. I mai hentet vi Gull i Visueltprisen for Digitalt Design i kategorien produkter og tjenester. Nå ble det gull i European Design Awards, i kategorien mobil app.

Den nye Ruter-appen vises på mobil, med tekst som sier den vant gull under European Design Awards

European Design Awards, også kjent som ED-Awards, hyller europeiske designere for det beste arbeidet innen kommunikasjonsdesignfeltet. Støttet av International Council of Design, er ED-Awards litt annerledes enn mange andre design awards, da juryen ikke er satt sammen av designere, men av design jorunalister og kritikere – hvor jobben til daglig er å vurdere designarbeid.

Ikke en app her og en nettside der


Ruter har kombinert funksjonaliteten fra Ruter Reiser og Ruter Billett i en og samme app, med nye løsninger som personlig profil, kart og alternative reisemetoder. Videre er tjenesten mer enn en app for reiser, den oppfordrer også til å ta et bad hvis været er fint og gir poeng for reisen, som reisende senere kan bruke for å kjøpe billetter. Appen demonstrerer at Ruter ikke bare er en app her og en nettside der, men at den nye tjenesten representerer hele Ruter på ett sted.

Et langsiktig samarbeid for innovasjon


I nesten 10 år som Ruters strategiske samarbeidspartner, har NoA Ignite jobbet med videreutvikling og innovasjon av Ruters tjenestetilbud og digitale produkter. Fra nettside, designmanual og kundesenter til å slå to apper sammen til én. Gjennom «design thinking» har NoA Ignite vært med å sette en strategisk retningen for hele prosjektet.

En dame holder en mobil som viser Ruter-appen

Hvordan når vi Ruters visjon om bærekraftig bevegelsesfrihet gjennom innovative kundeflater?

Se Ruter-case