Hopp til innhold
Nyheter

Et julebrev fra NoA Ignite

Publisert | Av Kristine Bjørnstad

2022 har vært et spesielt år på flere måter. Først og fremst fordi jeg i mars kom tilbake fra mammaperm, og det ble raskt tydelig at livet handler om veldig mye mer enn bare meg og jobben. Jeg må være ærlig på at det tok et par måneder før jeg slo meg til ro med at jeg fint kan romme både det å være mamma og leder, på en og samme tid.

Ellers begynte kontoret sakte men sikkert å fylles opp igjen etter flere år av og på med pandemi. Men det var tydelig at pandemien hadde gjort sitt med oss. Hjemmekontoret var og er fremdeles viktig for mange. Samtidig er det når folk møtes at energi skapes og kultur blir dannet. Derfor vil det fortsatt være viktig for meg å skape rom og gode grunner til å møtes. Vi er avhengig av en sterk kultur, ikke bare for å trives, men for å kunne skape verdifulle og innovative produkter for kundene våre. En trygg kultur gir modige mennesker, og modige mennesker tør å ta sjanser, og skaper magi.


I løpet av året syns jeg virkelig vi har fått kjenne på at digitale løsninger kan være med på å gjøre en stor forskjell. Vi har fått jobbe med breddeidretten gjennom NFF sin nye tjeneste Tiim som snart lanseres, fremmet studenthelse gjennom Ideathon med SiO, og Ruter teamet har lansert nye tjenester for sparkesykler for å få enda flere til å la den private bilen stå. Vi engasjerte oss også i Arendalsuka og andre seminarer med temaet “Hvorfor lyver alle om bærekraft?”. Rett over sommeren lanserte vi den Grønne Håndboka (lanseres eksternt i 2023). Den gir både oss og kundene våre konkrete råd om hvordan vi kan gjøre gode valg når vi designer og utvikler nye produkter og tjenester. Digitalisering er en av de største driverne bak en vellykket grønn omstilling og bærekraft, men selv digitale løsninger kan bli utslipps-verstinger hvis vi ikke tar de gode valgene. 


Jeg er så sinnsykt stolt over at arbeidet vårt har fått litt mer oppmerksomhet i år. Vi startet året med DOGA Merket for Vierlive, sammen med våre kollegaer i Anorak, og deretter hentet Ruter app’en hjem ikke bare DOGA merket og gull i Visuelt, men også gull i European Design Awards, nominasjon av Webby (best of the internet) og en andreplass i Innovation by design ved Fast Company i New York. Vi har også blitt en av Sanity’s ledende internasjonale partnere fordidet er vi som pusher grensene til hva Sanity kan gjøre, og vårt utviklermiljø blir aktivt brukt i videreutviklingen av deres produkt. Vår posisjon innenfor Edge Computing har også blitt lagt merke til, og Vercel har vært ute og sitert Ignite og vår kollega Tormod. Edge Computing handler om å flytte datakraft og prosessering nærmere brukeren og vil bli stadig viktigere mht sanntid, IOT, og store datamengder generelt. Alt dette er en stor anerkjennelse av det fagmiljøet vi representerer. Vi skal bruke det som inspirasjon til å fortsette å tenke nytt, ta i bruk ny teknologi, innovere med brukeren i sentrum og i mye større grad utfordre kundene våre til å tørre å være med oss på denne reisen.


Jeg har også lyst til å fremheve samarbeidet med kollegaene våre på tvers av NoA. To av våre største nye kunder i 2022 er BaneNor og Celsio, og i begge engasjementer leverer vi langt bredere enn kun NoA Ignite. Enten det er samarbeid medNoA Consulting, Anorak eller NoA Connect. Mer enn noensinne merker vi at kompetansenettverket vi har innad i NoA er med på å differensiere oss i markedet, og jeg vet at våre samarbeidspartnere merker at vi tilfører ekstra verdi.


Mangfold er viktig for oss i NoA Ignite. Vi tar det ofte for gitt, men det er et område også vi må øve på hver eneste dag for å skape et rikt og mangfoldig arbeidsmiljø. Mangfold rommer mye, men vi har valgt å engasjere oss litt ekstra i noen områder. Gjennom NoA er vi aktiv partner av SHE Community, og i år har jeg også fått være mentor for en lynskarp dame i starten av sin karriere. Kvinner i tech er et annet område vi er svært opptatt av. Vi har i mange år fokusert på tiltak for å tiltrekke oss kvinnelige teknologer, og det skal vi definitivt fortsette med. Men det er tydelig at vi, som bransje og samfunn, er avhengige av at flere jenter velger teknologi som utdanning. Derfor gikk vi i år inn som partner i Girl Tech Fest og arrangerte workshop hvor jentene fikk skape sin egen julekalender. 


Jeg tror som sagt at kultur skapes når mennesker møtes og energi oppstår. Derfor har det vært viktig å sørge for at 2022 fikk gode sosiale møteplasser også utenfor oppdrag. Foruten utallige pizza og øl samlinger, turer til KOK, nachspiel på Syng, fjellturer, stafetter, cage ball trening, bokklubb, syklubb, klatregruppe, golf, sykkelgruppe, “miniatyr”-maling(!), og helt sikkert en drøss andre ting også, så fikk vi med oss to musikalske høydepunkt med både Fornebu Music Festival i juni og Øya i august. LabDay, vår interne møteplass for nyskaping, ble etablert som konsept for læring og deling av kompetanse og nye ideer. LabDay er noe vi skal gjennomføre to ganger i året, og det blir en viktig arena for å inspirere hverandre til å tenke nytt og hele tiden utvikle oss. 


Jeg kan ikke skrive om 2022 uten å ta med at det også var året da det igjen ble krig i Europa. Noe som egentlig har vært helt utenkelig for de fleste. Krigen i Ukraina påvirker oss ikke bare emosjonelt, men har for lengst satt sine spor i et tøffere økonomisk landskap for både privatpersoner og organisasjoner. Vi har alle bidratt med støtte til Ukraina, både privat og gjennom en større donasjon til humanitært arbeid fra NoA Ignite Norge via våre kollegaer i Krakow. Vi har tatt høyde for at også 2023 også vil bli påvirket av krigen i Ukraina og at den urolig makroøkonomien vil fortsette. Vi har lagt en solid plan for året som kommer, og jeg er sikker på at vi vil stå godt gjennom det som måtte komme. 


Jeg gleder meg til 2023! Det blir nok et år med store øyeblikk og nye opplevelser. Og ikke minst ser jeg frem til å flytte inn i nye lokaler i Nedre Vollgate i september med verdens beste kollegaer.


Med dette ønsker jeg alle i NoA Ignite, alle kunder og samarbeidspartnere, en riktig God Jul og et Godt Nytt år. 

KB