Hopp til innhold
Nyheter

Kristine er mentor i SHE Leads – håper flere kvinner velger lederstillinger

published

I NoA Ignite er vi så heldige å ha en leder som er verdensmester i sjonglering. Kristine Bjørnstad viser oss at kvinner fint kan kombinere familieliv med en jobb som sjef for flere hundre ansatte. Disse erfaringene deler hun nå med Marinette Bouts Hexeberg fra TheFactory Growth gjennom mentorprogrammet SHE Leads. Vi møtte begge på SHE Conference og tok en prat for å høre hvordan det går og hva som var høydepunktet med konferansen.

Daglig leder i NoA Ignite, Kristine Bjørnstad, og Marinette Bouts Hexeberg fra TheFactory Growth
Fra venstre: Marinette Bouts Hexeberg og Kristine Bjørnstad.

Fra travle dager som sjef til en mer hektisk, men også mer givende hverdag som døgnåpen servicestasjon, leder og rollemodell – Kristine Bjørnstad er tilbake fra mammaperm! Og nå har hun enda flere tips og erfaringer å dele med andre kvinner som har topplederambisjoner. Det gjør hun gjennom mentorprogrammet SHE Leads, som startet i februar.

– Jeg har jobbet med teknologi og digitale tjenester i mange år, og vet at behovet for flere kvinner i ledende posisjoner er stort. Ledelse er spennende og viktig, og derfor mener jeg at langt flere kvinner burde finne veien til toppledelsen, sier Kristine.

Ingen fasit

I fjor fortalte Kristine at hun aldri startet karrieren med ambisjoner om å bli toppleder. Med årene fikk hun likevel videreutviklet lederegenskapene sine, med hjelp fra gode mentorer. Da hun selv fikk muligheten, var det derfor lett å si ja. Nå er det hennes tur til å motivere andre.

– Man blir aldri utlært som leder. I tillegg til å kunne hjelpe andre videre på veien, er dette også en fin anledning til å reflektere rundt mitt eget lederskap. Det er ingen fasit på god ledelse. Jeg mener det er et resultat av personlige egenskaper og erfaringer, og det er jeg opptatt av å formidle videre, sier Kristine.

Får nye perspektiver og bygger nettverk

Kristine er mentor for Marinette Bouts Hexeberg, CEO i TheFactory Growth, et selskap som jobber med å hjelpe startups og vekstselskaper med å lykkes. De kartlegger selskapenes behov og hjelper dem med kapitalinnhenting, styre, vekstrådgivning og rekruttering. Målet er at flere startups skal ha et mer bevisst forhold til hvordan de optimaliserer vekstreisen sin.

– God ledelse av mennesker og business blir bare mer og mer viktig i fremtiden, og derfor ønsker jeg å videreutvikle lederegenskapene mine. Basert på personlighetstester ble jeg matchet med Kristine, forteller Marinette.

Det viste seg å være vellykket, for ifølge Marinette har de veldig like personlighetstrekk. I tillegg har Kristine vært gjennom flere av de samme problemstillingene hun selv står overfor.

– Det at en kompetent leder med tung erfaring kan se situasjoner utenfra, vil gi meg helt nye perspektiver. Jeg gleder meg til å få vite hva som har hjulpet Kristine på veien, hvordan hun har jobber mentalt, og hvordan hun lykkes som leder. I tillegg blir mine tanker og vurderinger enklere å konkretisere når Kristine stiller kritiske spørsmål og deler input.

Marinette forteller videre at mentorprogrammet også gjør det enklere å bygge nettverk med andre ambisiøse kvinner.

– Vi har ofte de samme utfordringene og engasjerer oss i mange av de samme tematikkene. Dette skaper et godt grunnlag for gode og kunnskapsløftende diskusjoner. I tillegg får vi et rammeverk fra Deloitte, som Kristine og jeg bruker til å diskutere mål og fremdriftsplaner.

Inspirerende påfyll

SHE Leads er et program i regi av SHE Community, nettverket bak SHE Conference. Kristine og Marinette var begge i Oslo Spektrum da årets konferanse gikk av stabelen 17. mars. Temaet var «make it happen», og på scenene kunne man blant annet se Erna Solberg, Abid Raja, Canadas statsminister Justin Trudeau og Lise Klaveness.

– Ærlig talt var noe av det beste å få møte både kjente og nye ansikter til en fysisk kaffeprat. Konferansen er en flott arena for å treffe spennende mennesker og talenter innenfor alle bransjer. Og SHE har dessuten alltid et svært sterkt program, med både norske og internasjonale talere, forteller Kristine.

Marinette er enig.
– Det har vært fantastisk å møte mennesker igjen. Jeg startet med å se på åpningen av konferansen, og hentet mye inspirasjon og motivasjon. TheFactory hadde også egen stand, og jeg deltok på styreworkshop og så VC/investorpresentasjoner på finansscenen.