Hopp til innhold
Nyheter

NoA Ignite lager Bane NORs nye nettsider

published

I 2017 ble jernbanesektoren omorganisert, og Bane NOR etablert. I den forbindelse tok det nye foretaket over nettsidene etter Jernbaneverket, og de fikk nytt navn og et midlertidig ansiktsløft. Nå er det behov for et fremtidsrettet nettsted – og NoA Ignite er i gang med dette arbeidet.

Den nye togstasjonen i Ski. Foto: Terje Borud og Bane NOR
Foto: Terje Borud / Bane NOR

Bane NORs nettsider er en viktig møteplass for foretakets kunder. Nå er det behov for en større endring slik at nettsidene kan levere på kunder og interessenters behov, krav og ønsker.

Nina Aasmundsen, leder for medier og digitale kanaler i Bane NOR, forklarer at nettsidene er deres ansikt utad, og en viktig kanal for både kunder og samarbeidspartnere.

– Tidligere i år gjennomførte vi en grundig behovsanalyse. Den viste at innholdet vårt ikke er bruker- og kundeorientert nok til at våre ulike målgrupper finner det de søker etter. Derfor trenger banenor.no omfattende endring og utforming for å bli en mer tidsriktig og brukervennlig nettside. Nå har vi fått med oss NoA Ignite til å hjelpe oss med denne delen av jobben, og det er vi glade for, sier Aasmundsen.

Et Kinderegg

Første versjon av de nye nettsidene skal presenteres i 2023, og NoA Ignite er godt i gang med jobben som må gjøres. Kundedirektør Vibeke Bassøe beskriver oppdraget som en viktig avtale og et spennende samarbeid.

– Oppgaven spenner bredt og er midt i smørøyet for NoA Ignite. Det er nesten som et Kinderegg; vi får brukt kreativiteten vår, jobbet tverrfaglig og lagd noe samfunnsnyttig, forklarer Bassøe.

Hun forteller videre at NoA Ignite vil trekke på konsulenter med relevant erfaring og spisskompetanse gjennom hele prosjektet – fra hele selskapet og fra konstellasjonen vi er en del av.

– Vi skal levere frontend, backend, visuelt design, interaksjonsdesign og et designsystem. I tillegg skal vi bistå med klart språk, innholdsrådgivning, spisskompetanse på CMS og organisasjonsutvikling, samt hjelpe Bane NOR opp i skyen. Og det kommer mer, sier Bassøe.

Teamet er allerede i gang med å legge grunnlaget for nye, mobiltilpassede og brukervennlige sider. Samarbeidet er godt og motivasjonen høy.

– Det er veldig spennende å jobbe sammen med Bane NOR. Verdiene våre resonnerer godt med deres verdigrunnlag og mål. Bærekraft står høyt på agendaen hos oss, og vi får nå jobbe med å utvikle nettsider som har dette i fokus. Grønn kode er et eksempel på dette, for utviklere kan faktisk bidra til at jorda blir litt grønnere, avslutter Bassøe.

Vil du hjelpe oss med å lage bedre nettsider?

Da kan du svare på brukerundersøkelsen vår. Det tar bare fem minutter.