Hopp til innhold
Nyheter

Ny SiO løsning – av studenter, for studenter

published | byline Marthe Holkestad

Ferien nærmer seg for våre ansatte, og det betyr at sommerstudentene inntar Wergelandsveien 15. I år skal Erlend Øien, Fred Kwizera, Iselin Eriksen Eng og Hanna Steingrimsdottir jobbe med Studentsamskipnaden i Oslo.

Årets sommerstudenter i NoA Ignite: Hanna Steingrimsdottir, Iselin Eriksen Eng, Erlend Øien og Fred Kwizera.
Fra venstre: Hanna Steingrimsdottir, Iselin Eriksen Eng, Erlend Øien og Fred Kwizera.

NoA Ignite har et strategisk partnerskap med Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) og jobber med SiOs digitale transformasjon, nye digitale tjenester for studentene, nytt boligadminstrativt system og ny IT-arkitektur.

En kunde som ønsker å involvere sommerstudentene

For SiO er studentinvolvering svært viktig for å sikre at de lager tjenester som studentene faktisk vil ha og trenger. Derfor har de også vært en aktiv arbeidsgiver for våre sommerstudenter de siste årene, og teamene får alltid jobbe med konkrete oppgaver.

– Fjorårets sommerstudenter utviklet ny arrangementskalender for Oslos 450 foreninger. Den ble videreutviklet av NoA Ignite og lansert i januar i år. Sommerstudentene lager altså reelle tjenester som faktisk ser dagens lys, og som er til beste for SiOs studenter. Det er den perfekte sirkelen, sier Erik Jansson, kundedirektør i NoA Ignite.

Veiledere og sommerstudenter i NoA Ignite
Årets sommerstudenter sammen med noen av veilederne. Fra venste: Iselin Eriksen Eng, Line Westergaard, Erlend Øien, Hanna Steingrimsdottir, Øyvind Bratvedt, Vilde Lier og Fred Kwizera.

Årets oppgave: en mobil nøkkel

Erik er ansvarlig for NoA Ignites partnerskap med SiO, og han kan fortelle at årets studenter skal jobbe med en prototype på en applikasjon som skal fungere som en mobil nøkkel.

– Denne appen skal kunne åpne portene på Athleticas treningssentre, og skal kobles mot AssaAbloys fysiske dørvridere, porter og API. Løsningen skal sjekke at studenten har betalt medlemsavgift, og i et UX-perspektiv skal man etablere den smidigste brukerreisen for et medlem. Teamet skal også se på hvordan denne løsningen kan integreres med den nye studentappen som skal lanseres i 2023, forklarer Erik.

Prototypen skal også legge grunnlaget for en løsning som gjør at appen på sikt vil fungere på alle fysiske dører til studentleilighetene i Oslo. I fremtiden skal studentene slippe nøkkel eller adgangskort, og heller bruke mobilen til å åpne og lukke dørene.

– Her vil det være mange sikkerhetsaspekter som skal ivaretas, og de er en viktig del av årets studentoppgave.

Sommer i Oslo og Krakow

Sommerstudentene hadde sin første dag i NoA Ignite 20. juni, og skal levere sitt forslag 10. august. De skal jobbe i åtte uker med oppgaven, og tilbringe deler av tiden hos NoA Ignite i Krakow.

Årets sommerstudenter

Sommerstudent Erlend Øien

Erlend Øien

Alder: 24 år

Studerer: Starter på 5. året Datateknologi - Databaser og Søk ved NTNU Trondheim.

Gleder meg til: Å jobbe med et prosjekt som kan forenkle hverdagen til medstudenter. Så blir det også kjekt å få jobbe med produktet fra start.

Iselin Eriksen Eng

Alder: 24 år

Studerer: Kommunikasjonsteknologi, tar en master i informasjonssikkerhet

Gleder meg til: Å få jobbe med et så tverrfaglig team på et prosjekt der vi har reelle kunder!

Sommerstudent Iselin Eriksen Eng

Sommerstudent Fred Kwiza

Fred Kwizera

Alder: 25 år

Studerer: Master i Kybernetikk og Robotikk ved NTNU i Trondheim.

Gleder meg til: Å bli bedre kjent med NoA Ignite, og lære mer om hvordan det er å jobbe som utvikler.

Hanna Steingrimsdottir

Alder: 26 år.

Studerer: Interaksjonsdesign ved AHO.

Gleder meg til: Å jobbe med en løsning som vil påvirke brukeropplevelsen til studenter som besøker Athleticas treningssentre i Oslo.

Hanna Steingrimsdottir, sommerstudent i NoA Ignite