Hopp til innhold
Nyheter

Ronny Siikaluoma tilbake i NoA Ignite – blir fagleder for designsystemer

published | byline Marthe Holkestad

Etter ni år i NoA Ignite, valgte utvikler Ronny Siikaluoma å prøve seg utenfor konsulentbransjen. Nå – litt over to år senere – ble savnet for stort, og Ronny er tilbake!

Ronny Siikaluoma, utvikler og fagleder for designsystemer i NoA Ignite

Ronny Siikaluoma er ansatt som Principal Frontend Developer og Lead Design Systems, som vil si at han er utvikler og fagleder for designsystemer. Han kommer tilbake til NoA-familien etter en periode i Husbanken.

Ville prøve seg utenfor konsulentbransjen

Da Ronny kjente på følelsen av at han ville prøve noe nytt, takket han «ja» til en jobb hjemme i Drammen. Der var han utvikler og Design System Lead.

– I Husbanken fikk jeg gleden av å utvikle tjenester som bidrar til en mer sosial boligpolitikk, som Bostøtte, Startlån og Boligsosial Monitor, forklarer Ronny.

Ronny begynte i Husbanken i februar 2020, men etter bare noen uker ble alle sendt på hjemmekontor, og det ble den nye hverdagen.

– Etter nesten to år med hjemmekontor, kjente jeg på et savn etter den kulturen jeg var en del av i NoA Ignite. Folka og energien her har på mange måter formet både meg og min karriere. Jeg lengtet tilbake.

Og da dukket det opp en stillingsannonse han ikke klarte å legge fra seg.

– Da jeg skrollet på LinkedIn og så annonsen med teksten «Drømmer du om designsystemer om natten?» fikk jeg frysninger. Det var et tegn, så jeg sendte en melding til rekrutterer Line Westergaard med det samme, forklarer Ronny.

Skal sette NoA Ignite på kartet

Det som pirret nysgjerrigheten til Ronny, var blant annet muligheten til å kombinere jobben som utvikler med rollen som fagleder.

– De siste årene har jeg ønsket å jobbe mer strategisk, og derfor fristet fagrollen veldig. Jeg håper å hjelpe andre team til å bli ‘designsystem-champs’, og dermed sette NoA Ignite på kartet innen dette utrolig spennende fagfeltet.

Ronny mener at designsystemer gjør det enklere å jobbe i skjæringspunktet mellom teknologi og design.

– Det handler også om empati. Et designsystem bør løse de enkle problemene slik at teamene kan løse de vanskelige problemene på en enklere måte. Om jeg kan bidra til dette, går jeg smilende hjem på ettermiddagen, sier han.

Helge Standal, leder for frondend-utviklerne i NoA Ignite, og utvikler Ronny Siikaluoma
Fra venstre: Helge Standal, leder for frondend-utviklerne, og Ronny Siikaluoma, fagleder for designystemer.

Et kjent navn

Leder for frondend-utviklerne i NoA Ignite, Helge Standal, legger ikke skjul på at han er glad for å ha Ronny tilbake.

– Ingenting er hyggeligere enn at tidligere ansatte vender tilbake til oss. Og ekstra stas med Ronny, som var en sentral ressurs i oppbyggingen av vårt store frontend-miljø.

Sist Ronny jobbet i NoA Ignite, var han en sentral person i utviklingen av Ruters designsystem. Nå er han en av to fagledere som skal spisse NoA Ignites satsning på designsystemer. Ronny representerer teknologi, mens den andre faglederen kommer fra design.

– De skal være delvis operativt i relevante kundeprosjekter, mens resten av tiden skal brukes til kommersielt arbeid og faglig opplæring for å profesjonalisere våre leveranser innen designsystemer, sier Helge.

På kundesiden er Ronny allerede godt i gang med sitt nye prosjekt, der han er en del av teamet som jobber med Bane NORs nye nettsider.