Hopp til innhold
Nyheter

NoA blir et tungt teknologihus

published | byline Håkon Tønnessen

NoA styrker fokuset på tung teknologikompetanse gjennom oppkjøp av to av Norges mest erfarne teknologimiljøer. Scienta og Agitec består av totalt 60 personer, og selskapene samarbeider allerede tett med NoA på flere kunder.

Ledelsen i NoA Ignite, Scienta og Agitec
Fra venstre: Kjell Nybråten, daglig leder Scienta, Kristine Bjørnstad, managing director NoA Ignite Norway, Carl Kristian Eriksen, fagansvarlig tech Agitec, Thomas Høgebøl, arbeidende styreleder og grunnlegger av NoA, Tobias Torrissen, konsulentsjef Scienta, Wenche Skavnes, fagansvarlig prosjektledelse Agitec, Trond Vidar Kjellén, Director of Technology NoA Ignite Norway Stian Meuche, rådgiver Scienta.

Med Scienta får NoA et av Norges fremste tech-miljøer med på laget, med høy kompetanse og senioritet på Java, arkitektur og rådgiving. Scienta er anerkjente både i Norge og internasjonalt. Agitec leverer kryssfunksjonell IT-kompetanse og består av svært erfarne systemutviklere og prosjektledere.

– Vi er stolte over at begge miljøene ser på NoA som den perfekte partner for videre vekst og utvikling, sier Thomas Høgebøl, arbeidende styreleder og grunnlegger av NoA.

– Sammen blir vi nå også Norges sterkeste miljø for verdiskapning for våre kunder gjennom teknologiutvikling.

Scienta og Agitec vil fortsette i sin nåværende form og knyttes tett til NoA Ignites kunder i offentlig og privat sektor. På samme måte vil nå Scienta og Agitec dra nytte av NoA Ignites kompetanse innen digital tjenesteutvikling, tjenesteplattformer, Customer Data Platforms og integrasjoner.

– Vi kjenner godt til Scienta og Agitec allerede og samarbeider tett med de hos både Skatteetaten og NAV. Med vår samlede kompetanse står vi i en særstilling til å hjelpe kunder med digitalisering av hele kundereisen, uavhengig av teknologiplattform. Jeg er veldig glad for at de ønsker å bli en del av NoA-familien, sier Kristine Bjørnstad, leder av NoA Ignite.

– For å levere enda bedre løsninger for kundene våre må vi koble data fra kundenes kjernesystemer med brukernære tjenester, tjenester NoA Ignite er spesialister på. Vi mener at neste generasjons tjenester ikke skal begrenses av dagens systemporteføljer, men aktivt benyttes til verdiøkning og smarthet for brukerne der ute. Med Scienta og Agitec på laget tar vi store steg på vegne av våre kunder for å nå dette målet, sier Trond Vidar Storhaug Kjellén, Technology Director i NoA Ignite.

Scienta og Agitec har solide kundeporteføljer innenfor både offentlig og privat sektor med kunder som Skatteetaten, TietoEvry, Telenor, Posten og NAV.

– Vår teknologiske kompetanse gir våre kunder konkurransefortrinn. I NoA-familien får vi tilgang til kompletterende kompetanse, som vil gjøre oss i stand til å forstå kundene våre enda bedre og gi dem gode råd og løsninger gjennom hele kundereisen. Vi vil kunne bidra til å forsterke våre kunders konkurransefortrinn ytterligere og differensiere både dem og oss fra resten av markedet, sier Kjell Nybråten, daglig leder i Scienta.

Med dette planlegger NoA å ta en enda større bit av markedet for digitale tjenester, som ifølge McKinsey Strategy Report 2020 (referer til Gartner Enterprise IT Spend report 2019) estimeres til 60 milliarder kroner bare i Norden.

NoA Ignite har i flere år jobbet med industrielle kunder i det grønne skiftet og har etablert hybride kundereiser ettersom industrien er svært kompleks og har andre beslutningsstrukturer enn i andre markeder.

– Industrien har i stor grad bygget sine tjenester på Java og Open Source-produkter, og med Scienta og Agitec på laget så har vi nå styrken til å realisere flere av de tjenestene vi designer på vegne av våre kunder. Som et selskap som allerede rommer 250 utviklere og arkitekter på .NET og frontend-teknologier, så er Scienta og Agitec et kjærkomment faglig tilskudd i familien med sin dype Java-, rådgiving- og arkitekturkompetanse, fortsetter Trond Vidar Storhaug Kjellén.

Partene vil ikke kommentere pris for transaksjonen, men informerer om at oppgjøret består av et kontantoppgjør samt en andel NoA-aksjer.

Få flere nyheter rett i innboksen

Meld deg på vårt nyhetsbrev