You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Skvulp uke 37

Hero bilde for Skvulp uke 37

Det Amazon egentlig tjener penger på, AI vs. designere og utviklere, 4 triks for historiefortelling, Elkjøps kundeklubb runder millionen og tegnsettingens historie. Her er ukens beste saker!

Denne uken har det dukket opp et par interessante artikler som blant annet berører samspillet med designere, teknologer og kunstig intelligens:

Samtidig har The Guardian bedt en robot om å forfatte en artikkel om seg selv, og resultatet er, tja, om ikke skremmende, så i hvert fall tankevekkende:

Hvilke oppgaver vi overlater til kunstig intelligens er en av vår tids viktigste diskusjoner. Mange oppgaver vil det være ukontroversielt å la en robot håndtere, mens oppgavene som innebærer verdivalg trenger en kontinuerlig debatt. Hvem skal den selvkjørende bilen beskytte? Hvem sikrer at den nye selvlærende appen ikke er proppfull av bias det er vanskelig å identifisere, langt mindre avlære?

Beslektet lesestoff:

10 favoritter denne uken

  1. Don’t draw the UI, draw the priority
  2. Design workshops are killing your design
  3. Fremtidens applikasjoner er basert på en hendelsesbasert arkitektur
  4. The secret sauce to elevating your design: storytelling in 4 different ways
  5. Designsystemer har skapt større avstand mellom designere og utviklere, hevder Ethan Marcotte
  6. Things I learned to become a senior software engineer
  7. Top live video streaming tools of 2020
  8. Elkjøps kundeklubb har rundet 1 million medlemmer
  9. Ben Evans ser nærmere på regnskapene til Amazon, i et forsøk på å løse det store mysteriet: Hvilke deler av Amazon er egentlig lønnsomme?
  10. I serien mysterier: — Uforståelig hvordan karakterene har blitt til. Ref. forrige Skvulp og IB-karakterer satt av ikke-transparent algoritme

Fint og morsomt

God helg!

Vil du ha Skvulp rett i innboksen hver fredag? Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

PS! I tiden fremover vil Skvulp publiseres både på 3min.io og på makingwaves.com.

Sjekk ut våre seneste artikler:

Har universell utforming noe med demokrati å gjøre?

Ja. I hovedsak betyr demokrati at alle innbyggere deltar aktivt i viktige politiske beslutningsprosesser og alle har lik rett til å delta i samfunnet — og vi ser på ytringsfriheten som en av de viktigste verdiene i et demokrati.

30 000 år med kattevideoer

En kveld for rundt 30 000 år siden hadde en huleboer en historie hun ville fortelle. Hun hadde nettopp sett nabolagets sabeltanntiger angripe en mammut. Så hun fant opp steinalderens svar på Drygolin, og på huleveggen malte hun det hun hadde sett.

Skvulp uke 36

Algoritmestyrte karakterer til besvær, alt om UX for søk, 7 tips for bedre mikro-tekster, Amy Webb evaluerer andres fremtidsvisjoner og bursdagsbarnet Nokia 3310. Her er ukens beste saker!

Skvulp uke 35

State of frontend 2020, Amazonorge continued, to bot or not på Facebook Messenger, den hemmelige iPoden og fortidens, nåtidens og fremtidens brukergrensesnitt. Her er ukens beste saker!