You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

Skvulp uke 41

EUs første Big Tech-lov kommer nå, 5 anti-trender, den ultimate guiden til UX-research, kunsten å si nei, state of AI 2020, Flash-spillene som formet gaming. Her er ukens beste saker!

Denne uken ble det klart at EU er i ferd med å formulere lover som vil tvinge teknologiselskaper til å dele data med hverandre. Selskaper som Google og Facebook “shall not use data collected on the platform… for their own commercial activities… unless they make ut accessible to business users active in the same commercial activities.” I praksis betyr dette at tech-gigantene vil måtte dele data med mindre aktører.

Loven, som kalles The Digital Services Act, foreligger antagelig før årsskiftet, og er det første store skrittet på vei mot en mer regulert teknologibransje i Europa. Dette er viktig ikke bare fordi det vil påvirke Norge, men også fordi Europas visjoner for teknologibransjen er så ulike - så mye strengere/mer “borgervennlige””- enn dem man har i USA og Kina. Fordi teknologibransjen i sin natur flyter over landegrenser, vil reglene som innføres i Europa påvirke hele verden. Høyst sannsynlig til det bedre.

EU har publisert en lesbar introduksjon til de nye lovene, som kan være verdt å sette seg inn i. The Digital Services Act vil få hakket mer innflytelse på internett som vi kjenner det enn GDPR, for å si det forsiktig.

Beslektet: Som det første landet i Europa tvinger Frankrike nå Google til å forhandle om hvor mye Google skal betale mediehus for å vise nyheter i søkeresultatene.

10 favoritter denne uken

  1. The ultimate guide to UX research
  2. Learn fundamentals of UI design through cinema
  3. De 5 store anti-trendene i design akkurat nå
  4. Facebook is opening its experimental predictions app to all users
  5. Omsetningen i apper økte med 32 prosent fra Q3 2019 til Q32020. Globalt bruker vi nå ca. 300 milliarder kroner på apper pr. kvartal.
  6. I disagree. Embracing the art of saying no.
  7. UI developers are still underestimated
  8. Bidirectional scrolling: what’s not to like?
  9. The end of the American internet
  10. State of AI 2020

Fint og morsomt

God helg!


PS! I tiden fremover vil Skvulp publiseres både på 3min.io og på makingwaves.com.


Vil du ha Skvulp rett i innboksen hver fredag? Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Sjekk ut våre seneste artikler:

Er en grafisk designer en grafisk designer?

I det siste har jeg prøvd å finne en dekkende tittel for grafisk design i digital produktuvikling. Grafisk design assosieres først og fremst med printbasert design, og er derfor ikke dekkende. User Interface Design dekker heller ikke bredt nok, da det ikke omfatter merkevare og visuell identitet. Finnes det unison enighet om en dekkende tittel for det digitale motstykket til grafisk design?

Vær forsiktig når du samler data som skal spå om fremtiden

Ikke bli som geitekillingen som kunne telle til ti: Prediktiv analyse krever at personvern går hånd i hånd med verdiskapning.

Gikk du glipp av tidligere Skvulp?

Høstferieskvulp

Manglende tech-krangel, fra tanke til bilde med kunstig intelligens, Amazon One, Wikipedia redesignes, Googles AI-sekretær og den beste analysen av TikTok. Her er ukens beste saker!

Skvulp uke 39

Respektløs design, Internets historie fortalt gjennom Google signup forms, verdens mest avanserte smarthus, medisin mot kreativ tørke, studenters favoritt-medier, retur fra Figma til MS Paint og en curling-robot. Her er ukens beste saker!

Skvulp uke 38

TikTok-forbud fra søndag, hvordan samarbeide med andre designere, McKinsey om korona-varehandel, Lego+IKEA, Facebook for studenter, Commodore 64 på sprayboks. Her er ukens beste saker!