Hopp til innhold

Audit: Digital tilgjengelighet

Fra 1. februar i år skal alle offentlige virksomheter ha en synlig tilgjengelighetserklæring på nettsiden sin. Erklæringen er levende og skal holdes løpende oppdatert og eventuelle feil løses underveis.

Uavhengig av om du er litt på etterskudd eller har fått første versjon av erklæringen din på plass, så kan vi hjelp med følgende:

  • (Ny) Evaluering av nettsiden
  • Anbefale utbedringer
  • Utbedre feil
  • Fylle ut Tilgjengelighetserklæringen

Hvorfor er det viktig?

Når din nettside følger kravene til universell utforming og klarspråk gjør det siden mer brukervennlig for alle – uavhengig av funksjonsevne.

Hva er en evaluering av digital tilgjengelighet?

Vi setter sammen et lite team av utviklere og designere som er eksperter på universell utforming. De gjennomfører både automatiserte og manuelle tester av din nettside, og sammenligner resultatene med kravene til tilgjengelighet. Evalueringen gjøres på et utvalg av de mest besøkte sidene og den mest brukte funksjonaliteten.

Tilgjengelighetserklæring - hvem må ha den?

Tilgjengelighetserklæringen er obligatorisk for offentlige virksomheter. Det omfatter alle sentrale og lokale statlige organ som utøver lovgivende, utøvende eller dømmende makt.

Erklæringen gir en oversikt over hvor godt din virksomhet følger kravene til universell utforming, i henhold til WCAG 2.1. Erklæringen er påbudt, både på interne og eksterne sider.

Hva brukes evalueringen til?

Resultatet av evalueringen brukes som underlag når Tilgjengelighetserklæringen skal fylles ut, samt til videre arbeid med tilgjengelighet. Vi bruker uutilsynets WCAG-sjekkliste og overleverer denne ferdig utfylt som en sluttrapport.

bilde av Vibeke

Kontakt

Vibeke Bassøe er kundedirektør og ansvarlig for offentlig sektor.

+47 92 62 17 17

vibeke.bassoe@noaignite.com