Hopp til innhold
Nyheter

Gull i Visuelt - årets digitale design

published

Ruter er ikke bare en fantastisk samarbeidspartner det er utrolig spennende å jobbe med, de er også en global pionér på bærekraftig mobilitet. Når vi attpåtil sanker priser sammen. Ja, da begynner vi å snakke.

visuelt

Denne våren bekrefter et godt samarbeid med å forbedre de digitale tjenestene til Ruter. Appen har tidligere fått DOGA-merket for design og arkitektur og ble nylig nominert til European Design Awards. Denne uken er det gull i Visueltprisen for Digitalt Design i kategorien produkter og tjenester sammen med Bakken & Bæck.

Juryens begrunnelse

Tjenesten muliggjør Ruters transformasjon til kombinert mobilitet – sykkel, gange og nye transportmidler blir alternativer i appen. Ruter utfordrer konvensjoner og tar modige valg. Løsningen reflekterer en sterk og voksende identitet samtidig som den ivaretar lesbarhet og tilgjengelighet. Detaljene er på plass helt ned til egenutviklet skrifttype. Løsningen er bygget for fremtiden, og vi gleder oss til å følge reisen videre!

Visueltprisen

Visuelt, den årlige konkurranse innen visuell kommunikasjon, løfter frem det beste av arbeider innen grafisk design, illustrasjon, digital design og moving image med fokus på utøverne, og har som målsetting å inspirere til nytenkning og høy faglig standard. Les mer om Visuelt her

Hvordan jobber vi med Ruter?

I et så stort prosjekt som vi har med Ruter, med mange ulike leveranser, er det viktig å jobbe helhetlig og med fokus på kundemedvirkning. Gjennom design thinking var vi med å sette en strategisk retningen for hele prosjektet.

Vi startet opp med et lite team som jobbet tverrfaglig med nøkkelpersoner i Ruter for å definere fremtidens salg- og betalingsløsninger. Deretter brukte vi design sprints, små eksperimenter og mange intervjuer og brukertester for å komme videre. Senere kom piloter i større og større skala, der vi testet funksjonalitet, poengsystemer, pris og hvordan nudge kunder til å gå og sykle mer. I flere prosjekter har vi også bygd både store og små fysiske og digitale prototyper.

I tillegg til å jobbe hands-on bidrar vi med strategiske leveranser som definerer prioriteringer, veivalg og målbilde. For tiden jobber vi tverrfaglig og kundefokusert etter moderne produktutviklingsprinsipper, sammen med både Ruter-ansatte og andre konsulentbyråer. Datadrevet design blir et nøkkelord i tiden fremover, der app, web og andre digitale flater skal levere kundeverdi gjennom både eksisterende og nye mobilitetstjenester i Oslo og Viken.

ruter app
ruter design
ruter design
ruter designsystem
En dame holder en mobil som viser Ruter-appen

Hvordan når vi Ruters visjon om bærekraftig bevegelsesfrihet gjennom innovative kundeflater?

Se Ruter-case