Hopp til innhold
Nyheter

Sommerstudent i fjor, fast ansatt i år

published | byline Marthe Holkestad

Utvikler Frøydis Jørgensen sikret seg fulltidsjobb nesten ett år før hun var ferdig på skolen. Hun var sommerstudent hos oss i 2021 og fikk tilbud om fast jobb like etter – og den har ventet på henne siden. Nå er den første måneden over, og vi har tatt en prat om overgangen til arbeidslivet.

Frøydis Jørgensen, utvikler i NoA Ignite

I spalten «Ansikter» blir du bedre kjent med menneskene i NoA Ignite – fra jobber de er aktuelle med til hva som inspirerer dem.

Karrierevalget var ganske tilfeldig for Frøydis. Hun hadde aldri programmert før hun begynte å studere ved Universitetet i Stavanger. Det gikk litt tregt i starten, men så kom aha-øyeblikket og hun så seg aldri tilbake. Nå har hun bachelor som dataingeniør og en master i industriell økonomi med spesialisering i datateknologi, innovasjon og teknologiledelse.

Rett inn på kundeprosjekt

I 2021 var Frøydis sommerstudent i NoA Ignite, og en del av teamet som jobbet med en prototype på SiOs nye arrangementskalender. Den ble godt likt av kunden, videreutviklet av NoA Ignite og lansert til skolestart i år.

Sommerstudentene imponerte stort og flere inkludert Frøydis takket ja til fast jobb etter studiene. Hun startet i frontend-avdelingen i august, og er nå godt i gang med prosjekter.

– For min del er det mange fordeler med at det ikke har vært et satt Graduate-program. Da kan jeg sette opp et lite program selv basert på hva jeg vil prioritere, med innspill og veiledning fra NoA Ignite, sier Frøydis.

Hun forteller videre at det programmet blir starten på hennes planer for kompetanseheving, og at det ikke er begrenset til den første perioden i selskapet. Det er en kontinuerlig plan som består av alt fra læring i prosjekter til kurs og konferanser, som for eksempel React-konferansen i Alicante i slutten av september.

– Sist, men ikke minst, gjør en prosjektbasert onboarding det mulig å komme raskt ut i kundeoppdrag.

Fra NM i bordtennis til Norges Fotballforbund som kunde

Som tidligere profesjonell bordtennisspiller – med et tosifret antall NM-medaljer og seriegull i bagasjen – kan man trygt si at Frøydis havnet på et prosjekt som passer hennes interesse for sport.

Hun gikk nemlig rett inn på teamet som utvikler en ny tjeneste for Norges Fotballforbund, og akkurat nå jobber hun med forskjellige oppgaver i Sanity og NextJS for å ferdigstille MVP-en.

– Det har vært helt fantastisk å komme raskt inn i et prosjekt. Jeg jobber med gøyale og flinke folk som gjør at den nye hverdagen som «voksen» går som en lek, sier hun.

Spennende kunder var en av grunnene til at Frøydis valgte NoA Ignite, i tillegg til kulturen og folkene. Hun har tidligere hatt sommerjobb i andre bedrifter og fikk mange jobbtilbud, men valget var likevel enkelt.

– Det er mange spennende kunder å jobbe med, og kun hyggelige mennesker. I tillegg er det en veldig fleksibel arbeidsplass som åpner opp for at jeg kan jobbe fra andre steder – og det er en stor bonus, sier hun.

Frøydis Jørgensen, Sindre Sivertsen og Johanna Kinstad, tre av NoA Ignites nye utviklere
Tilbake i NoA Ignite: Frøydis Jørgensen, Sindre Sivertsen og Johanna Kinstad var sommerstudenter hos oss i fjor. Nå er trioen tilbake som faste ansatte.

«Du ser ikke ut som en utvikler»

Da Frøydis begynte hos oss i august, var hun en del av årets storinnrykk. Vi ønsket over 30 nyansatte velkommen, og hele 40% av utviklerne som startet er kvinner.

– Det har så mye å si for miljøet og utviklingen, og det gjør det enklere å vise at kvinner selvfølgelig har en plass i teknologibransjen, sier Frøydis.

Hun har ofte fått høre at hun ikke ser ut som en utvikler, og selv om det har blitt mindre kommentarer med årene er det fortsatt en vei å gå. Frøydis har likevel troen på at flere hadde likt jobben om de visste hva den faktisk går ut på.

– Vi må bare vise hvordan hverdagen som utvikler egentlig er. Det er et mer sosialt yrke enn mange tror – vi sitter ikke i en kjeller og koder alene. Det handler også om logisk tenking, produktutvikling og samarbeid med andre, som for eksempel designere.

Frøydis forteller at det ikke var mye som tydet på at hun skulle bruke arbeidsdagen til å skrive kode da hun var barn, men nå stortrives hun.

– Det blir flere delmål gjennom dagen, noe som gjør at jeg ofte kjenner på mestringsfølelse. Denne mestringsfølelsen gjør at arbeidsdagen føles veldig positiv, i tillegg til at vi er en fin gjeng med utviklere som kan hjelpe dersom det er noe man ikke får til.

5 gode grunner til å være sommerstudent

I tillegg til sine faste arbeidsoppgaver, hjelper også Frøydis «skolegruppa» når de har besøk av studenter som vurderer sine karriereveier. Der deler hun sine erfaringer og forklarer hvorfor hun kan anbefale sommerjobb i NoA Ignite. Her oppsummerer hun sine tanker:

1. Lære seg ny teknologi

Sommerjobben var en veldig god mulighet til å lære moderne teknologier som er veldig relevante for arbeidsmarkedet. Vi fikk også velge store deler av teknologistacken selv, som gjorde at vi kunne lære oss det vi syntes var mest interessant.

2. Frihet og god veiledning

NoA Ignite var veldig flinke til å gi oss frihet til å lære masse, samtidig som de stilte opp når vi trengte hjelp

3. Erfaring med kundeprosjekter

Vi hadde jevnlige møter med kunden gjennom sommeren. Det gjorde at vi fikk erfaring med kundekontakt og forventningsstyring, samtidig som vi kunne gi input på hvordan løsningen skulle fungere.

4. Veldig sosialt

Sommerstudentene gjorde mye sosialt og morsomt sammen, fra å nyte en is i sola til å dra på hengekøyetur eller museumsbesøk.

5. Blir kjent med NoA Ignite

Gjennom sommeren fikk vi muligheten til å bli kjent med folka og kulturen i NoA Ignite, samtidig som vi fikk en smakebit på hvordan arbeidsdagen i selskapet faktisk er.

Vil du gjøre som Frøydis?

Har du lyst på sommerjobb i NoA Ignite, eller kanskje du har begynt å tenke på din første jobb etter studiene? Da har du flaks – for vi er på jakt etter både sommerstudenter og nyutdannede teknologer til neste år! Les mer om sommerjobb i NoA Ignite eller sjekk ut stillingsannonsen for nyutdannede teknologer.